У Toyota пояснила заборону на перепродаж позашляховика Land Cruiser 300

Покупців нових автомобілів змушують підписувати документ, за яким вони можуть перепродувати машину

«Ми вважаємо, що не порушуємо антимонопольний закон такою вимогою, обумовленим необхідністю дотримання законів», – Toyota.

Компанія Toyota підтвердила, що заборонила перепродувати нові Toyota Land Cruiser 300, куплені в Японії. Як стало відомо «Max-Cars», це пояснюють необхідністю дотримання законодавства. Якщо всередині країни перепродаж може привести тільки до зростання цін, то поставка машин в країни, куди офіційно вони не поставляються, може завдати шкоди Toyota.

Зокрема, бували випадки поставок нових Land Cruiser в країни, де вимоги з безпеки вище. А значить, автомобіль не буде їм відповідати. Це побічно позначається на іміджі марки. можуть бути і прецеденти з порушенням правил імпорту. У зв’язку з ризиком поставок машин в країни, куди їх офіційно поставляти поки не можна, і було прийнято рішення про заборону на перепродаж. Така відповідь на питання про документ офіційно дали виданню «Mag-x».

До цього існували теорії, що заборона на перепродаж пов’язаний з можливим дефіцитом автомобілів через припинення виробництва у зв’язку з нестачею чіпів. Також деякі автомобільні експерти відзначали, що позашляховики Land Cruiser часто поставляються в країни з військовими конфліктами. Використання машин для ведення війни теж може негативно позначатися на репутації бренду.


Не пропустіть