Чи будуть у Києві платні паркування у дворах: відповідь КМДА

У Києві не збираються вводити плату за паркування у дворах житлових будинків, пише vechirniy.kyiv.ua

Місто наразі не має планів отримувати кошти за паркування у дворах будинків від мешканців. Про це повідомив начальник Інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін, коментуючи інформацію, яка учора з’явилась у ЗМІ та соцмережах.

Місто також планує провести комплексну програму з упорядкування паркування у Києві, в ході якого буде здійснюватись перевірка прибудинкових території ОСББ і ЖБК на предмет належності земельних ділянок.

«Мешканці, чия прибудинкова територія не належить ОСББ чи ЖБК, будуть про це проінформовані. Ми запропонуємо їм протягом певного періоду оформити ділянку біля будинку на баланс ОСББ чи ЖБК», — зазначив Дмитро Рахматуллін.

Він також зазначив, що паркування у дворах необхідно впорядкувати, адже нерідко автомобілі заважають екстреним службам під’їжджати до будинків за нагальної потреби.

«Паркування у дворах необхідно упорядковувати так само, як місто робить це на під’їздах до лікарень чи біля навчальних закладів. Хаотичне розміщення автомобілів, причому не лише мешканців будинку, а й працівників сусідніх офісів, заважає проїзду як „швидких“ та аварійних служб, так і мешканцям самих будинків», — зазначив начальник Інспекції з паркування.


Не пропустіть