Новий Toyota Land Cruiser Prado отримає дизель-електричний гібрид

Компанія Toyota розробляє нову гібридну силову установку, яку має отримати нове покоління позашляховика Land Cruiser Prado. Її відмінною рисою стане використання замість бензинового мотора дизельного агрегату.

Як стверджує видання «BestCarWeb2», нове покоління гібридів «Тойота» візьме за основу 2,5- і 3,5-літрові дизельні агрегати. Один з «молодших» варіантів дебютує в новому Toyota Land Cruiser Prado.

Іншим напрямком розвитку дизель-гібридних силових установок Toyota стануть комерційні автомобілі, включаючи такі моделі як Hiace і Granace. Крім того, японські журналісти з’ясували, що вже в цьому десятилітті всі без виключення моделі «Тойота» на місцевому ринку стануть гібридами.

Варто відзначити, що дизель-електричні гібридні силові установки з’явилися ще десять років тому, коли перший такий агрегат представила в V60 компанія Volvo. В його основу ліг 2,4-літровий мотор, що працює на «важкому паливі». Тоді ж, у 2011 році, відбулася прем’єра 2-літрового дизельного ДВЗ на 163 к.с., об’єднаного зусиллями концерну PSA Peugeot Citroen з електромотором потужністю 37 кінських сил.

Нове покоління позашляховика «Ленд Крузер Прадо» з традиційними ДВЗ має вийти в 2023 році. Прем’єра автомобіля з дизель-гібридним агрегатом запланована на 2024-й рік.


Не пропустіть