У Києві “заблоковано” роботу інспекції з паркування: автомобілі не евакуюють

У Києві припинили евакуювати автомобілі через блокування роботи інспекції з паркування. Правоохоронці вилучили у інспекції сервери і робочі станції у справі про перевищення службового становища керівництвом інспекції, повідомив у Telegram заступник голови Київської міської держадміністраціі Костянтин Усов.

В Офісі генпрокуратура заявили, що п’ятьом чиновникам КМДА повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень. Через це зараз у Києві не евакуюють автомобілі, які неправильно припарковані та заважають дорожньому руху, заявив заступник голови КМДА Усов.

“Мене поінформовано, що наразі інспекція обезголовлена і практично паралізована. Сервери і робочі станції інспекції вилучені. Евакуація автомобілів, які суттєво перешкоджають дорожньому руху, не здійснюється. Водії безкарно паркуються на тротуарах і смугах громадського транспорту”, – написав Усов. У Facebook він додав, що роботу інспекції заблоковано з п’ятниці.

За інформацією Генпрокуратури, один із керівників Департаменту транспортної інфраструктури КМДА і керівництво інспекції з паркування безпідставно евакуювали автомобілі на штрафмайданчик. За можливість забрати автомобіль вони нібито вимагали у водіїв суму, яка вдвічі перевищує офіційний тариф.

“Щоденно члени групи мали складати 300 актів, на підставі яких приватні служби евакуювали транспортні засоби. Щоб виконувати “денний план”, вони вдавалися до хитрощів – біля припаркованого автомобіля встановлювали знак “Дорожні роботи”, – заявили в Генпрокуратурі.

Джерело liga.net

Не пропустіть