Skoda відновила найшвидший автомобіль у своєму модельному ряду (Фото)

Сьогодні компанія Skoda завершила відновлення особливого екземпляра, спеціальну версію седана Octavia RS другого покоління, який 10 років тому встановив рекорд швидкості серед серійних моделей на соляному озері Бонневіль в американському штаті Юта. Ця машина вважається найшвидшим автомобілем в історії чеської марки.

У 2011 році команда інженерів з технічного центру Skoda UK попрямувала в Солт-Лейк-Бонневиль на Octavia RS другого покоління, маючи намір встановити там новий рекорд швидкості серійних автомобілів. Автомобіль отримав 2,0-літровий двигун TSI, оснащений турбонагнітачем Garrett, настройку ECU, збільшений радіатор і поліпшені паливні форсунки. В результаті його потужність була близька до 600 к.с.

Команда Skoda UK запозичила коробку передач у Superb GreenLine і знизила дорожній просвіт на цілих 80 мм. Нові 15-дюймові колеса з аеродинамічними ковпаками і шинами Goodyear Eagle Dragway були встановлені на автомобіль. 19 серпня 2011 року, рівно десять років тому, налаштованому автомобілю вдалося розігнатися до 366 км/год.


Не пропустіть