Audi анонсувала прем’єру нового ліфтбека: перше зображення

Новий електричний ліфтбек Audi Grandsphere з автопілотом четвертого рівня представлять 2 вересня.

Компанія Audi в Facebook опублікувала перше тизерне зображення нового шоу-кара під назвою Grandsphere. Офіційна прем’єра автомобіля відбудеться 2 вересня. Публічний дебют новинки відбудеться на автосалоні в Мюнхені, який відкриється 6 вересня.

За даними Motor1, Grandsphere буде являти собою ліфтбек. Машина отримає вузькі світлодіодні фари, велику решітку радіатора, емблему що світиться і камери замість бічних дзеркал. Також очікується, що автомобіль обладнають орними дверима і панорамним дахом. Судячи з опублікованого повідомленням, дизайн новинки буде нагадувати представлений в середині серпня прототип Skysphere.

Раніше стало відомо, що концептуальну модель обладнають автопілотом четвертого рівня. Це означає, що електроніка повністю самостійно здатна керувати автомобілем. Однак для водія передбачені органи ручного управління. При бажанні він в будь-який момент може забрати назад контроль над машиною.

Інші технічні характеристики Grandsphere поки тримаються в секреті. Швидше за все, машина отримає електричну силову установку. Наприклад, Skysphere обладнали єдиним електромотором, встановленим в задній частині кузова. Двигун, що розвиває 632 к.с. і 700 Нм крутного моменту, дозволяє автомобілю прискорюватися з місця до «сотні» за 4 секунди. Блок акумуляторів на 80 кВт-год забезпечує запас ходу в 500 км без підзарядки.


Не пропустіть