Renault зупинить виробництво автомобілів

Renault продовжить часткові зупинки на своїх трьох складальних заводах в Іспанії до кінця року через глобальну нестачу мікрочіпів.

Компанія планує призупинити виробництво на своєму заводі в Паленсії, де вона виробляє позашляховики Kadjar і компактний Megane, на 61 день, а також на своєму заводі в Вальядоліді, де збираються позашляховики Captur, на термін до 40 днів. Про це у вівторок заявила прес-секретар Renault Spain.

Завод двигунів в Вальядоліді може припинити виробництво на цілих 17 днів протягом цього періоду.

Автовиробники були змушені знизити темпи виробництва в останні місяці через брак мікросхем, що змусило їх конкурувати з виробниками побутової електроніки за поставки мікросхем на тлі глобальних перебоїв в поставках через пандемію коронавірусу.

Renault вже затвердила план простою заводів в Іспанії приблизно на 30 днів кожен в період з квітня по липень і вирішила розробити новий план на останні чотири місяці року, оскільки дефіцит комплектуючих триває.

Рішення автовиробника знизити обсяг виробництва послідувало за аналогічними кроками конкурентів, в числі яких Volkswagen, Toyota і Stellantis.


Не пропустіть