Kia представила європейську версію нового кросовера Sportage (Фото)

Компанія Kia представила європейську версію кросовера Sportage п’ятого покоління. На перший погляд, вона не особливо відрізняється від глобальної, однак зміни все ж є, і навіть досить відчутні.

Зокрема, новий Kia Sportage для Європи коротший. У порівнянні з глобальним варіантом колісна база зменшилася на 75 мм (до 2680 мм), а довжина – на 145 мм (до 4515 мм). Це, природно, позначилося на просторі в салоні і об’ємі багажника, який скоротився з 637 до 591 літра. Ширина і висота не змінилися – 1865 мм і 1645 мм, відповідно.

До відмінностей в екстер’єрі слід віднести більші повітрозабірники спереду, інший дизайн передньої решітки, а також чорний дах, яка пропонується в якості опції – вона повинна “підкреслювати характерні риси дизайну”. Також запропонують диски на 17, 18 або 19 дюйм (шість дизайнів).

У салоні європейського Kia Sportage все так же, як і у глобального. Є великий зігнутий дисплей, який об’єднує цифрову панель приладів і сенсорний екран інформаційно-розважальної системи – обидва по 12,3 дюйма. Мультимедіа підтримує бездротові оновлення.

В оснащення входять електронно-керована підвіска ECS, система вибору режимів руху Terrain Mode, а також набір систем безпеки DriveWise, в який увійшли запобігання зіткнень, адаптивний круїз-контроль, асистент руху по шосе і обмежувач швидкості. Плюс асистент паркування з системою кругового огляду.

Європейським покупцям новий Kia Sportage запропонують відразу в трьох гібридних варіантах, все з 1,6-літровим бензиновим турбомотором. Підключаємий гібрид PHEV видає 265 к.с., звичайний гібрид HEV – 230 к.с., а у “м’якого” гібрида зі стартер генератором два рівня потужності – 150 або 180 “коней”. Також буде версія з 1,6-літровим дизелем на 115 і 136 к.с.

Широкій публіці новий Kia Sportage покажуть на автосалоні в Мюнхені, який пройде з з 7 по 12 вересня.


Не пропустіть