Знаменита Skoda Octavia відзначає своє 25-річчя (Фото)

Як повідомляє прес-служба чеської марки 3 вересня 1996 року на пiдприємствi Skoda в Млада-Болеславі був зібраний перший седан Octavia.

Відзначається, що за 25 років у всьому світі було продано понад 7 млн екземплярів Skoda Octavia. У 1996 році модель стала першим компактним седаном чеської марки після злиття з концерном Volkskwagen Group. Назва Octavia, яке з латини перекладається як «восьмий», було взято в однойменного автомобіля компанії, що випускався з 1959 по 1971 рік.

Двохдверна Skoda Octavia, що була версією автомобіля Skoda 440, була восьмим за рахунком автомобілем чеської марки в післявоєнну епоху. Розробка седана Octavia стартувала в 1992 році, а для випуску автомобіля на підприємстві в Млада-Болеславі була створена нова конвеєрна лінія, яка дозволяла піднімати або опускати кузов в залежності від етапу виробництва.

Як повідомляють в компанії Skoda, нова виробнича лінія дала можливість збільшити щорічний обсяг випуску з 90 до 350 тис. машин. Четверта генерація седана Skoda Octavia було офіційно представлена в кінці 2019 року.


Не пропустіть