Водіїв в Україні попередили про нову хвилю штрафів

Українські водії знову опинилися під ударом. Їх уже попереджають про те, що незабаром в Україні почнеться нова хвиля штрафів, яка не омине практично нікого, так як до 1 жовтня в Україні автофіксація перевищення вагових норм, повідомляє Hyser.

Відзначимо, що це передбачено законами №1534-IX і 1582-IX. У той же час, кажуть юристи, штрафи за перевищення вагових норм будуть платити аж ніяк не перевізники або вантажовідправники.

Як виявилося, що за таке порушення українських водіїв чекає вельми чималий штраф. Мінімальний його розмір становить 8500 грн. У максимальному випадку порушник буде змушений заплатити 51 тисяч гривень.

Так, кодекс України про адміністративні правопорушення (КпАП) доповнено частиною 2 статті 132-1, яка передбачає такі адміністративні штрафні санкції:

– 8 500 випишуть в разі перевищення габаритно-вагових норм від 5 до 10% включно;
– 17 тисяч грн – в разі перевищення більше 10%, але не більше 20%;
– 34 тисячі грн – в разі перевищення більше 20%, але не більше 30%;
– 51 тис грн – в разі перевищення більше 30%.

КпАП передбачає, що відповідальність за такі порушення несе фізособа чи керівник юрособи, за якими зареєстровано вантажівка.

Але якщо в реєстрі є вказівка ​​на фактичного користувача вантажівки, тоді «лист щастя» отримає саме він. Наприклад, це може бути водій, який сам здійснює перевезення та порушує при цьому закон. Тому всім юридичним власникам транспортних засобів юристи радять вже зараз внести в реєстр фактичних користувачів машин, щоб потім в суді не оскаржувати штраф.


Не пропустіть