Mitsubishi обійдеться без власних платформ в Японії (Фото)

Nikkei стверджує, що Mitsubishi Motors не створюватиме свої автомобільні платформи для внутрішнього ринку, а стане працювати спільно з Nissan.

Обидві компанії входять в альянс Renault-Nissan-Mitsubishi, і кооперація дасть можливість зменшити глобальні витрати: в найближчі роки вони будуть дуже високі через перехід автомобільної промисловості на електрокари.

У березні нинішнього року у фірми було вісім архітектур, а через п’ять років їх стане в два рази менше. В Японії за участю Nissan розроблять пару нових платформ, але для ключового ринку – Південно-Східної Азії – Mitsubishi створить дві бази на свої гроші.

В останні роки Mitsubishi Motors зазнає збитків, і їй вигідно участь в альянсі. Фірма зупинила виробництво старих і не дуже прибуткових моделей: наприклад, вже п’ять років вона не робить седани, а минулого літа позбулася позашляховика Pajero.

У той же час компанія має намір повернути суббренд Ralliart, першою ластівкою якого буде найпотужніший Outlander (на фото – стандартна версія): «заряджений» гібрид вийде на ринок наступного літа. Технічної інформації поки немає.


Не пропустіть