Держдеп США закупить позашляховики Chevrolet за ціною Bugatti Chiron

Держдеп США оформив замовлення на дуже дорогі позашляховики Chevrolet. Концерн General Motors побудує на замовлення Служби дипломатичної безпеки (DSS) десять повнорозмірних броньовиків Suburban зі спеціальним обладнанням. Кожен автомобіль обійдеться американському бюджету в 3,64 мільйона доларів – в 40 разів дорожче звичайного Suburban в топ-комплектації! Схожу суму Bugatti просить за гіперкари Chiron Sport.

Хоча новий президент США Джо Байден пообіцяв пересадити всіх держслужбовців на електромобілі, броньовані Chevrolet Suburban оснастили традиційними бензиновими двигунами V8.

У General Motors підкреслили, що спецавтомобілі для дипломатів зберегли стандартну силову установку (ймовірно, це «атмосферник» V8 6.2), штатні гальмівні механізми і ряд уніфікованих з «цивільними» Chevrolet деталей. Однак для броньовиків треба було виготовити оригінальне шасі і нову посилену раму – цим і пояснюється величезна ціна позашляховиків для дипломатичних місій.

General Motors витратить на збірку десяти броньованих Chevrolet Suburban два роки. Навесні 2023 американський концерн розраховує на новий великий контракт, і всього для Держдепу планують зробити 200 важких позашляховиків з різним ступенем захисту.


Не пропустіть