Компанія Toyota призупинить випуск позашляховиків Land Cruiser 300 (Фото)

Японський автовиробник в жовтні 2021 року має намір припинити роботу заводів на 11 днів, рішення торкнеться 27 складальних конвеєрів з 28 на всіх 14 заводах на батьківщині марки.

Повідомляється, що найдовше простій триватиме на підприємстві Toyota Auto Body Yoshiwara Plant, де збираються позашляховики Land Cruiser 300 і Lexus LX. Завод Toyota Motor East Japan Iwate Plant (Aqua і C-HR) встане на 9 днів, а фабрика Toyota Motor Takaoka Plant (Corolla, Corolla Touring і Corolla Cross) – на добу.

Зміна виробничих планів викликаних кризою з постачанням електронних компонентів і новим спалахом COVID-19 в Південно-Східній Азії.

Варто нагадати, що попит на нове покоління легендарного позашляховика Toyota Land Cruiser і без того перевищує очікування компанії – в Японії чергу на автомобіль вже розтягнулася на 4 роки. А з зупинкою виробництв ситуація посилиться ще більше, що «боляче вдарить» по репутації компанії.

Компанія в свою чергу розраховувала на продаж не більше 5 тисяч автомобілів на рік. Клієнтам вдалося перевиконати план в кілька разів.


Не пропустіть