Honda озвучила свої амбітні плани на електромобіль Prologue

Американський підрозділ Honda Motor Co заявив в понеділок, що націлений на початковий річний обємів продажів в 70 000 одиниць електричного позашляховика Prologue, коли він вийде на ринок в 2024 році.

Honda планує додати додаткові моделі електромобілів, оскільки до 2030 року планує продавати в цілому 500 тис. електромобілів в Сполучених Штатах і до 2040 року досягти 100% продажів автомобілів з нульовим рівнем викидів в Північній Америці. Це сталося у зв’язку з підписанням президентом Джо Байденом в минулому місяці розпорядження, в якому поставлена ​​мета провести половину всіх проданих нових легкових автомобілів до 2030 року з нульовим рівнем викидів.

Honda Prologue розробляється спільно з General Motors Co і заснований на платформі Ultium детройтського автовиробника. Honda і GM також спільно розробляють електричний позашляховик Acura. GM буде збирати Prologue і позашляховик Acura, обидва з яких надійдуть у продаж в 2024 році, але Honda не розкрила, який завод буде виробляти автомобілі, а також назву або обсяги виробництва Acura.

Слідом за моделями, побудованими GM, Honda представить серію електрифікованих автомобілів до 2030 року на основі розробленої Honda e-Architecture, нової платформи електромобілів, і буде збирати електромобілі на заводах Honda в Північній Америці.


Не пропустіть