Кіношний Porsche 928 пішов з молотка за величезну суму (Фото)

Porsche 928 1979 року випуску, що знявся 38 років тому у фільмі «Ризикований бізнес» з Томом Крузом у головній ролі, проданий за 1 980 000 доларів: аукціоністи стверджують, що це рекордна ціна для моделі.

В ході зйомок використано кілька однакових машин, але ця з’являлася в кадрі частіше за інших. До того ж саме вона «грала» в сцені погоні – однієї з найбільш знаменитих в кінематографі. Кажуть, купе стало для Тома Круза своєрідним тренажером: на ньому актор навчався керувати «механікою».

Спочатку автомобіль був білим, але для кіно його перефарбували. Приватний власник зберігав машину в приміщенні з регульованим кліматом – за винятком тих моментів, коли вона стояла в музеї або брала участь в особливих заходах. Втім, до цього були десять років невідомості. Після зйомок авто пропало з уваги і було знайдено на початку 90-х, а потім пройшло повне відновлення.

4,5-літровий V8 суміщений з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. З чуток, режисер Пол Брікман вибрав Porsche 928, а не 911, оскільки другий здався йому недостатньо ефектним зовні.


Не пропустіть