General Motors представила три нових електромотора для майбутніх моделей

Американський концерн розробив три нових електричних силових установки Ultium Drive, які будуть застосовуватися для машин з переднім, заднім і повним приводом.

Президент концерну General Motors в рамках заходу Mackinac Policy Conference презентував три нові двигуни, які будуть встановлюватися на електромобілі, побудовані на платформі Ultium. Повідомляється, що всі агрегати є власною розробкою компанії, в тому числі і програмне забезпечення для них.

Так, перший електричний агрегат видає 245 к.с. потужності і призначається для установки на передню вісь. Другий мотор продуктивністю 255 к.с. може використовуватися як для переднього, та й для заднього приводу. При цьому в компанії відзначили, що на один електрокар може бути встановлено до трьох таких двигунів, наприклад, як на топовій версії GMC Hummer EV, яка в сукупності видає приблизно 1 000 к.с.

Також концерн показав асинхронний двигун потужністю 84 к.с., який можна використовувати в повнопривідних силових установках як «асистуючий» агрегат, але подробиць в компанії не повідомили. Однак за заявою представників марки, всі три силові установки можна буде використовувати в різних моделях – від спорткарів до пікапів.