Renault починає відмовлятися від моделей Logan і Sandero (Фото)

На початку 2021 року було оприлюднено новий план Renaulution, в рамках якого бренд Renault почне поступово виходити з нижнього «бюджетного» цінового сегмента ринку. Першочерговим для автовиробника стане не збільшення обсягів виробництва, а максимізація прибутку. Першим під удар потрапило доступне сімейство Logan/Sandero.

За інформацією бразильського видання «Autos Segredos», географію продажів нового покоління «Логан» і «Сандеро» почнуть скорочувати з латиноамериканського ринку, де обидві моделі ще не встигли з’явитися. Всі роботи по адаптації бюджетників в Бразилії були зупинені.

Передбачається, що замість седанів і хетчбеків Renault сконцентрується в Латинській Америці на сегменті SUV. Нещодавно там відбулася прем’єра другого покоління Duster, а незабаром до нього приєднається інший компактний паркетник, який спроектують на платформі CMF-B. З чуток, новинку доведеться опинитися наступником Stepway.

Крім того, в найближчі роки в Бразилії почнуть виробництво средньорозмірного 3-рядного «паркетника» Bigster, анонсованого на початку року маркою Dacia. Втім, обидва цих кросовера з’являться не раніше 2024-2025 року, тому найближчою прем’єрою стануть не вони, а оновлений пікап Duster Oroch, в основі якого лежить перше покоління Duster.


Не пропустіть