Рідкісну версію знаменитого Volkswagen Beetle розігнали до максимальної швидкості (Фото)

Volkswagen створив кілька спортивних версій Beetle. Ексклюзивне виконання RSi було випущено обмеженим тиражем всього в 250 автомобілів. І саме Beetle RSi вважається найпопулярнішим спортивним виконанням «жука» завдяки своєму культовому двигуну VR6. Наступне покоління A5 було ще більш спортивною версією Beetle, модель GSR якраз і розігналася до максимальної швидкості на відео. Але GSR був не таким рідкісним автомобілем, його випустили в кількості 3,5 тис. примірників. Однак і масовим його назвати не можна.

Половина 3,5 тис. GSR була продана в США, а друга половина – в Європі. Відео було знято на одній з ділянок європейського автобану, на якому не існує обмеження швидкості. Автомобіль на відео укомплектований 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням, а не стандартною для моделі шестиступінчастою “механікою”.

У стандартній комплектації Beetle GSR оснащувався турбованим 2.0-літровим бензиновим двигуном з сімейства EA888. Але спеціальна версія GSR отримала двигун TSI, який видавав 210 кінських сил і 280 Нм крутного моменту.

Цей Beetle GSR з євро-специфікацією 2015 року одержав тюнінг-комплект, який збільшив потужність до 256 к.с. і 400 Нм – для крихітного миленького автомобіля це дуже гаряче! Це дозволило хот-хечу розігнатися до максимальних 253 км/год.

VW Beetle перестали випускати в 2019 році, коли з конвеєра заводу VW в Мексиці зійшов останній автомобіль після 81 року виробництва і всього трьох поколінь.


Не пропустіть