Потворна, але економічна: показали перероблену Honda Civic, яка споживає всього 2 літри бензину (Фото)

Один з автолюбителів переробив транспортний засіб таким чином, що він почав споживати в два рази менше палива, ніж заявлено заводом-виробником.

Для цього треба було пожертвувати зовнішнім виглядом машини і скористатися деякими знаннями з аеродинаміки. Автомобіліст порахував, що для Honda Civic заявлені шість літрів бензину на сто кілометрів, це багато і поставив собі за мету знизити споживання пального.

Перероблене авто він назвав Aerocivic. Майстер скористався деякими хитрощами аеродинаміки і легкими пластиковими елементами кузова. Він вирішив зменшити вагу машини і знизити аеродинамічний опір.

Автолюбитель розрахував, що в цьому допоможуть плоскі панелі для днища, накладки на колісні арки, обтічник передньої частини і довгий пластиковий “хвіст”. У авто повністю прибрали бічні дзеркала заднього виду.

Нові деталі отримали легкий пластик і алюмінієвий каркас. За красивою зовнішністю автолюбитель не гнався. У підсумку після виконаної роботи, автомобіль почав споживати 2.5-3.5 л, в залежності від режиму їзди.

Потім в машині замінили мотор на доопрацьований, здатний спалювати збіднену суміш. Це ще більше перевищило економічність. В результаті вдалося досягти рекордних двох літрів на сто кілометрів шляху.

Експеримент тривав одинадцять років. За весь цей час на паливі вдалося заощадити більше 5000 дол.. На всю переробку автовласник витратив 400 дол..


Не пропустіть