В Україні збільшились обсяги виробництва автотранспорту: цікава інфографіка

У вересні цього року українські заводи випустили 909 одиниць автотранспорту. Обсяги вітчизняного виробництва виросли майже на 6% у порівнянні з тим же періодом минулого року.

За даними “Укравтопрому”, це на 64% більше, ніж у серпні цього року. Яких транспортних засобів випустили найбільше – далі у матеріалі.

Якого вітчизняного транспорту стало більше
Українські автовиробники минулого місяця найбільше зібрали легкових автомобілів – 809 одиниць, що на 3% кращий показник, ніж у вересні 2020 року.

Разом з тим випуск комерційних транспортних засобів склав всього 4 одиниці. Показник співпадає з результатом річної давнини.

Позитивний показник зростання виробництва у категорії автобусів. У вересні з конвеєрів зійшли 96 одиниць цього виду транспорту, що майже на третину більше, ніж за той самий період минулого року.

Важливо! У підрахунках “Укравтопрому” не враховані обсяги виробництва Кременчуцького автомобільного заводу. “АвтоКрАЗ” перестав звітувати про кількість випущених авто з серпня 2016 року.
До слова, з початку 2021 року в Україні загалом виготовлено 6 710 одиниць автотранспортних засобів, що у 2,2 раза більше, ніж за перші 9 місяців 2020 року, серед них:

легкові авто – 6 135 одиниць (+136%);
комерційний автотранспорт – 24 одиниці (-25%);
автобуси – 551 одиниця (+18%).

Джерело business.24tv.ua

Не пропустіть