Toyota розробляє автодім на базі Tacoma (Фото)

В рамках міжнародної виставки спецобладнання в автомобільній промисловості SEMA компанія Toyota представить концепт будинку на колесах, який отримав назву Tacozilla. В основі дизайну моделі буде лежати ретроавтокемпер Chinook 1976 року. За кілька тижнів до прем’єри новинки японці поширили ескізи шоу-трака.

Технічна сторона майбутнього автокемпера «Тойоти» буде копіювати «техніку» рамного пікапа Tacoma в найдорожчій версії TRD Sport (в США за нього просять від 44 тисячі 75 доларів). Автомобіль користується високим попитом серед любителів екстремального бездоріжжя.

Головною фішкою моделі є модернізована підвіска з ліфт-китом, амортизаторами TRD і посиленими пружинами. Крім того, такі пікапи комплектують 16-дюймовими колісними дисками, взутими в «зубасті» покришки.

У проекті «Тойоти» на шасі пікапа поставлять надбудову-автодом, обладнану двома спальними місцями, обіднім столом, кухнею і туалетом.

Зовнішній вигляд Toyota Tacozilla буде перетинатися з оригінальним Chinook 1976, але не обійдеться і без відмінностей. Автомобіль буде виглядати більш сучасно за рахунок плавних ліній і обводів.

«Ми прагнули до того, щоб машина не виглядала як холодильник в кузові вантажівки», – прокоментував проект його менеджер Марті Шветер.

Пікап Tacoma TRD комплектується 4-літровий V6, що видає 236 кінських сил потужністю 236 кінських сил.


Не пропустіть