Skoda відповідатиме за всі дешеві моделі VW Group (Фото)

Концерн Volkswagen Group прийняв стратегічне рішення передати повноваження з розробки всіх нових моделей на бюджетній платформі MQB-A0 компанії Skoda Auto. Таким чином, чеський бренд візьме відповідальність за розробку всіх моделей, створених на ній, включаючи не тільки власну марку, а й Volkswagen. Подальший розвиток цієї бази також буде делеговано «Шкоді».

Нагадаємо, архітектура MQB-A0 є модернізованим варіантом платформи MQB. На ній вже розроблено і буде створено безліч бюджетних моделей VW Group, які продають і будуть продавати на ринках Індії, Африки, країн Південно-Східної Азії і Латинської Америки.

Останніми новинками, створеними на цій базі, стали субкомпактні «паркетники» Skoda Kushaq і Volkswagen Taigun, які зараз випускають тільки в Індії. Незабаром до них приєднається 4,5-метровий седан Skoda Slavia, розроблений на аналогічній платформі.

Завдяки новій архітектурі в VW Group зможуть зберегти актуальний штат співробітників науково-технічного підрозділу Skoda Auto, уникнувши найму і навчання нових фахівців.


Не пропустіть