Українських «євробляхерів» попередили про наближення неприємностей

В Україні закінчується період пільгового розмитнення «євроблях», оскільки дія тимчасових законів № 1403-IX і № 1402-IX про спрощену процедуру розмитнення підходить до кінця 10 листопада 2021 року, повідомляє odessitua.com з посиланням на «Укравтопром».

Так, власників нерозмитнених авто почнуть штрафувати на суму до 170 тис. грн. А у тих, хто не заплатить, заарештують рахунки і майно. При цьому розмір всіх платежів при оформленні машини після пільгового терміну складе приблизно 35 тис. грн.

Зокрема, якщо поліцейський зупинить людину на нерозмитненій «євроблясі» після 10 листопада, то спочатку він випише постанову на 8 500 грн. (штраф). Після цього передасть дані на митницю, де згодом і складуть постанову за перевищення терміну ввезення авто, покарання за яке і становить 170 тис. грн.

Власник «євробляхи» отримає його за адресою прописки через пошту. Після цього він повинен буде приїхати на митницю і дати пояснення. Потім повинен бути суд і, якщо порушник відмовиться платити, почнеться арешт його майна.


Не пропустіть