Nissan Leaf перетвориться в електричний кросовер у 2025 році (Фото)

Компанія Nissan готова почати нову главу в історії свого популярного електричного хетчбека Leaf. Автомобіль наступного покоління вийде на ринок в образі кросовера.

Несподівану новину повідав журналістам Autocar Гійом Картьє, глава підрозділу Nissan в регіоні AMIEO (Африка, Близький Схід, Індія, Європа і Океанія). За його словами, нове покоління Nissan Leaf будуть випускати на заводі в Сандерленді (Великобританія). Але перш, компанія вкладе в модернізацію виробництва близько 1,2 млрд євро.

Очікується, що Nissan Leaf змінить покоління до 2025 року. Новинку побудують на платформі CMF-EV, яка вже лежить в основі Nissan Ariya і Renault Megane E-Tech Electric. Ця ж архітектура буде використовуватися для створення інших електромобілів альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi. Технічних подробиць про новий Leaf поки немає, але перетворення хетчбека в кросовер можна назвати справою вирішеною. Зростаюча популярність SUV-сегмента змушує автовиробників коригувати свої плани. Наприклад, недавно після рестайлінгу крос-версією обзавівся електричний Chevrolet Bolt.

Крім того, Гійом Картьє повідомив, що з великою часткою ймовірності наступне покоління Nissan Micra породнится з однією з компактних моделей Renault-Nissan і буде оснащуватися виключно електромоторами.


Не пропустіть