Уживані автомобілі подорожчають. Експерти розповіли, коли це станеться

Експерти стверджують, що в Європі старі автомобілі вже подорожчали. Тож скоро ціни зростуть і в Україні.

В Україні найближчим часом значно підвищаться ціни на вживані автомобілі. Про це розповіли експерти у коментарі UBR.

Так, ситуація на ринку нових автомобілів, де через відсутність достатньої кількості чіпів та напівпровідників вже спостерігається відкладений попит майже на два роки, підганяє ціни на вживаний транспорт.

У Європі, звідки в Україну поставляється більшість таких авто, вже відзначається зростання їхньої вартості на 25-30%, а запаси пригнаних до нас екземплярів за старими цінами майже закінчуються. У зв’язку з цим очікується, що на початку наступного року старі машини з Європи приїдуть до нас із новими цінниками.

«У світі спостерігається дефіцит нових автомобілів. Тому люди, які звикли купувати нові машини, не можуть зараз це зробити – тоді і починається підвищений попит на вживані автомобілі», – зазначив директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко.

І якщо європейців раніше не дуже цікавили машини з пробігом і вони їхали в Україну, зараз попит на цей сегмент спостерігається і серед них. Внаслідок пропозицій стає менше, тому українцям буде складніше із вибором.

Голова інституту досліджень авторинку Станіслав Бучацький зазначає, що Україна ще не зазнала наслідків цієї ситуації, бо на ринку ще є залишок машин у продажу, яких цього року ввезли понад 500 тис.

І доки ці авто не продалися, ціни не піднімали. Але це питання кількох місяців. Відтак ціни в Україні зростуть на 25-30%.


Не пропустіть