Ford може відродити електричний Focus (Фото)

Модель Ford Focus, у виконанні Electric, у період 2011 – 2018 р.р. була реалізована у кількості не більше 9 тис. екземплярів. Незважаючи на такі мізерні продажі, це була перша спроба фірми зайняти сегмент електрокарів.

Тепер у компанії натякнули, що Focus Electric зможуть повернути модельну лінійку марки. Варто зазначити, що оригінальну модель спочатку не проектували як електричне авто. Бренд застосовував тоді платформу від машини третьої генерації із ДВЗ. Транспортний засіб продавали з різними силовими установками на території Європи та Північної Америки.

АКБ займала чимало місця у багажному відділенні. Електромотор втиснули в авто, яке не було призначене для цих цілей.

Focus Electric від Ford до моменту запуску оснащувався літій-іонним акумулятором LG Chem на 23 кВт/год, модернізованим у 2017 р. до 33,5 кВт/год.

З новим акумулятором машина могла подолати 225 км на одному заряді. Електродвигун генерував 145 к.с., модель могла розганятись до першої сотні за 11,4 сек.

З цих показників випливає, що якби нова Focus Electric перебувала у розробці, вона змогла б перевершити сучасні технології електромобілебудування.


Не пропустіть