Ford Mondeo став крос-седаном після зміни покоління (Фото)

Ми вже розповідали про те, що у США сімейство Fusion/Mondeo зняли з виробництва, а в Європі від нього відмовляться у березні 2022 року. Однак у «Піднебесній» продажі Mondeo продовжаться, причому в оновленій версії. У базі китайського сертифікаційного органу з’явилися перші фотографії нового повнорозмірного седана Ford Mondeo 2022 і його преміального брата Lincoln Zephyr.

Новий Mondeo повинен виявитися найближчим родичем крос-ліфтбека, який нещодавно дебютував, Ford Evos. Платформа моделі уніфікована з Ford Focus, але доопрацьована під довгу колісну базу та більшу вагу. Як видно на патентних фотографіях, оновлений Mondeo дійсно перейме у «Евоса» новий фірмовий стиль «Форд» із 2-поверховим дизайном «передка».

А ще новий китайський «Мондео» виявиться більшим за свого попередника. Його довжина становитиме 4935 мм (+62 мм), ширина – 1875 мм (+23 мм), висота – 1500 мм (+30 мм), а колісна база витягнеться на 95 мм – до 2945 мм. Загалом, все, як люблять у КНР.

Інтер’єр седана буде плюс-мінус таким, як у Evos, з потужним монітором мультимедійної системи шириною в 1,1 метр. Прем’єру нового «Мондео» у КНР чекають у першому кварталі 2022 року.

При цьому дорожчий та статусний Lincoln Zephyr дебютує ще раніше – наприкінці листопада 2021 року. Судячи з його перших фотографій, також взятих з джерел китайського мінпрому, дизайн автомобіля повторюватиме вигляд концепт-кара Zephyr Reflection, представленого цієї весни.

Від Mondeo такі машини відрізнятимуться не тільки декором, але й іншими кузовними панелями, а також бічним склом. Різниця в габаритних розмірах виявиться незначною – довжина дорівнюватиме 4982 мм, ширина – 1865 мм, висота – 1485 мм, а колісна база – 2930 мм.

Технічно обидва седани будуть уніфіковані з Ford Evos, тому для кожного з них головним і єдиним двигуном стане 2-літровий бензиновий “наддувний” мотор потужністю 238 кінських сил, що працює в парі виключно з переднім приводом.

Випускатиме новий Ford Mondeo та Lincoln Zephyr буде спільне підприємство Changan Ford.


Не пропустіть