Кількість листів щастя зросте в рази: водії отримали важливе попередження

На українських дорогах продовжують встановлюватись нові камери фото-відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Журналісти довідалися, в якій кількості, де і коли з’являться нові електронні інспектори на дорогах. Про це йдеться в сюжеті 2+2, повідомляє sud.ua.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів про плани у першому кварталі 2022 року запустити тестування системи автоматичної фіксації низки порушень правил дорожнього руху.

“Це проїзд на заборонний сигнал світлофора, порушення встановленої для транспортних засобів заборони виїзду на смугу зустрічного руху”, – уточнив він.

Проскочити зустрічною смугою або проїхати на червоне світло світлофора незабаром означатиме автоматично отримати лист щастя.

Арсенал камер найближчим часом значно розширять: до кінця року хочуть встановити 34 нові комплекси, наступного року ще 210, а 2023 — ще сотню.

Деякі камери фіксують вже кілька видів порушень відразу, що додає їм ефективності. Також відомо, що встановлюватимуть нові комплекси фото-відеофіксації порушень правил дорожнього руху на прохання місцевої влади на проблемних ділянках доріг.


Не пропустіть