Кузовні деталі та запчастини можуть подорожчати через брак магнію

За прогнозами експертів, до кінця 2021 року деталі кузова, алюміній та запчастини для автомобілів можуть зрости в ціні через прогнозовану нестачу магнію. Сировина може зрости в ціні в 1,5 рази, на третину подорожчають комплектуючі, виготовлені з похідних магнію. Насамперед, це позначиться на вартості люксових моделей, у яких комплектуючі з алюмінію використовуються частіше, ніж у автомобілях масового сегмента.

Наразі, у листопаді 2021 року, ймовірний сценарій зростання цін є вже відомим. Лише за перший місяць цієї осені усереднений цінник порівняно із серпнем виріс на 36%. До кінця 2021 року його наслідком може стати збільшення вартості сировини через початок нової «кризи», спровокованої зниженням обсягів видобутку магнезитів у КНР. Сировина активно використовується в автопромисловості, тому через кілька місяців галузь може зіткнутися з проблемами через її дефіцит.

Нинішніх запасів має вистачити до кінця листопада 2021 року. Ситуація ускладняється тим, що магній погано зберігається. Зокрема, його не можна зберігати у великих кількостях на складах, бо через три місяці метал починає окислюватися та втрачати свої позитивні якості.

Джерело Carsweek

Не пропустіть