Новий рамний позашляховик Great Wall Tank 500: у 4 рази дешевше Lexus LX (Фото)

Компанія Great Wall визналася з цінами на новий рамний позашляховик Tank 500. Майбутній конкурент японських повнорозмірних SUV виявився набагато дешевшим, ніж його «однокласники».

Прем’єра 5-метрового позашляховика Tank 500 відбулася наприкінці літа цього року, але прайс-лист став відомим лише зараз. Порівняти автомобіль за ціною з Land Cruiser 300 не вийде, оскільки “японець” офіційно не представлений на китайському ринку. Втім, якщо проводити аналогію з його люксовим родичем Lexus LX попередньої генерації, то “Танк 500” коштує як мінімум у 4 рази дешевше, а різниця з актуальним 6-циліндровим LX 600 практично напевно буде ще більшою.

“Танк 500” будуть продавати з безальтернативним 354-сильним двигуном V6 (500 Нм), агрегатованим 9-діапазонною автоматичною трансмісією та системою повного приводу з понижувальною передачею.

Позашляховик оснащений незалежною підвіскою, нерозрізним ззаду мостом. Повний привід з муфтою підключення передньої осі, демультиплікатор і блокування заднього диференціала будуть запропоновані для нього вже починаючи з базової комплектації.

Відповідно до заявленої автовиробником інформації, за рахунок кліренсу в 224 мм і високого розташування повітрозабірників позашляховик здатний долати брід глибиною 800 мм.

У «топовій» версії Tank 500 отримає оздоблення салону з натуральної шкіри та дерева, мультиконтурні сидіння з електроприводом, підігрівом та вентиляцією, проекційний дисплей, цифрову панель приладів діагоналлю 12,3-дюйма, мультимедійну систему з 14,6-дюймовим та та 4-зонний клімат-контроль.

У продаж у КНР новий позашляховик Great Wall надійде у грудні, а 2022-го року може вирушити на експорт.


Не пропустіть