Новий Lincoln Zephyr продовжив династію седанів марки (Фото)

На своїй батьківщині в Америці компанія Lincoln більше не продає седани: місцева гама зараз складається лише з кросоверів та позашляховиків. Інша річ — Китай, де покупці досі охоче беруть легковики. Тому для місцевого ринку розроблено новий седан Lincoln Zephyr, прем’єра якого відбулася на автосалоні в Гуанчжоу.

Назва Zephyr для Лінкольна історична – так називалася «молодша» модель компанії з 1936 по 1942 рік. Потім Lincoln Zephyr з’явився в гамі тільки 2005 року, але вже 2006-го цьому автомобілю дали індекс MKZ. Тож зараз – третя поява Zephyr. І це перший седан Lincoln, виробництво якого буде налагоджено у Китаї – на потужностях спільного підприємства Changan Ford.

Розроблено Lincoln Zephyr переважно силами китайського науково-технічного центру, хоч і з залученням фахівців каліфорнійського бюро компанії Ford. Найближчим родичем нового седана став крос-ліфтбек Ford Evos, який нещодавно вийшов на ринок КНР. Платформа уніфікована з Фокусом, хоча розтягнута та посилена. Zephyr має поперечне розташування двигуна, передній привід, підвіску McPherson спереду та багатоважіль позаду.

За розмірами новачок потрапляє в один клас з автомобілями Lexus ES та Volvo S90: довжина – 4982 мм, ширина – 1865 мм, висота – 1485 мм. Між осями – 2930 мм. Щодо силового агрегату, то він типовий для китайського ринку. Lincoln Zephyr має дволітровий турбомотор EcoBoost (246 л.с., 376 Нм) та восьмиступеневий «автомат». З таким озброєнням седан може розігнатися до 100 км/год. за 6,8 с. Ні про гібридні, ні про електричні версії поки не йдеться.

Джерело Авторевю

Не пропустіть