Український каршеринг Getmancar пропонує клієнтам електромобілі

Електромобілі популярних моделей – Renault R-ZE та Nissan Leaf – відтепер можна брати в короткострокову оренду в двох містах – Києві та Дніпрі. Це – пілотний проєкт українського сервісу каршерингу Getmancar. Варто зауважити, що до того «електрички» вже були доступні для оренди, але в іншій компанії – Mobile Car, і лише в місті Одеса.

У Києві машину після використання можна залишити на будь-якому зручному майданчику. Для Дніпра передбачені  зони, де бажано залишати електромобіль, але це не є обов’язковою вимогою. Електромобілі поки доступні без обклеювання та з похвилинним тарифом без прив’язки до кілометражу. Пробіг буде обмежено лише зарядом батареї.

За попередніми результатами, електромобілі сервісу Getmancar коштують дорожче, незважаючи на те, що кілометр пробігу в них дешевший. Причина в тому, що значно більше коштів потребує логістика. Але, як каже засновник компанії Getmancar Тарас Гетманський, «Наша мета не заганяти користувача в рамки, а робити сервіс для клієнтів. Завдання не змінюється від того, пропонуємо ми бензиновий автомобіль чи електромобіль. Каршеринг повинен вирішувати питання клієнтів».