Чоловік рік заправлявся бензином безкоштовно, але був засуджений

У Черкаській області чоловік не тільки заправлявся бензином на одній із АЗС  за чужі бонуси, а ще й пропонував іншим купляти у нього пальне зі знижками. Шахрай колись працював у мережі автозаправних станцій, тому вигадав хитру схему, як дурити людей, що застосовують мобільній додаток та картку лояльності.

Щоб покупець після видачі картки міг розрахуватися бонусами, її треба було зареєструвати: ввести дані. Злочинець переконався, що необов`язково номер телефону власника повинен відповідати дійсності. Він вказував свої номери, реєстрував картку, потім на вказаний ним номер телефону приходив код, що в подальшому давало можливість отримувати пальне.

За даними представника автозаправки, все викрилося тоді, коли їхні клієнти почали масово скаржитися на відсутність бонусів на картках лояльності. Також було встановлено, що біля однієї з автозаправних станцій чергував автомобіль, водій якого пропонував клієнтам купити пальне дешевше, ніж на заправці.

Адміністрація мережі виявила, що таким чином чоловік задав їй збитків на загальну суму 191 261 грн і подала позов до суду. Драбівський районний суд Черкаської області визнав підозрюваного винним за ч.1 ст.361 КК України та ч.2 ст.361 КК України. Його засудили до 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки. Також з нього стягнули на користь держави 2 826 грн. процесуальних витрат.

Джерело ТСН

Не пропустіть