В Україні зародився новий вид “автоперекупів” – на чому вони наживаються

Автомобільна криза, викликана нестачею електронних компонентів, очевидно, продовжує набирати обертів. У тому числі це стосується і українського ринку машин.

Як відомо, дефіцит мікрочіпів вносить суттєві корективи у продажі нових автомобілів. За покупкою машини організовуються черги, що призводить до довгих очікувань. Але, ця ситуація деяких громадян не те щоб не засмучує, а навпаки, підбиває до певних хитрощів, пише Avtosota.

Так, деякі громадяни свідомо стають у чергу на купівлю транспортного засобу, але при цьому їхня головна мета зовсім не придбання авто, а продаж цього місця в черзі.

За словами українських фахівців, сьогодні черга на купівлю авто може сягати від чотирьох до семи місяців. Багато в чому це залежить від марки та конкретної моделі.

Хитра схема

Схема спекулянтів виглядає приблизно в такий спосіб. Вноситься передоплата за якусь модель на певне прізвище. Після того, як автомобіль приходить до замовника, шукається реальний покупець, якому пропонується цей транспортний засіб з накруткою в ціні близько двох тисяч євро. Таким чином, реальний покупець купує авто без черги, але вже дорожче. Потім надходить звернення до дилера з вимогою змінити прізвище кінцевого покупця, тобто договір переробляється на реального покупця.

З погляду закону – немає правопорушень

У той же час, дилери намагалися перешкодити такій схемі. Проте, ця процедура цілком законна і може здійснюватись. Замовник, що вносить передоплату, може заявити, що цей автомобіль планував купити для передачі в подарунок. До того ж, якщо він звернутися до організації захисту прав споживачів, то правда опиниться на його боці.


Не пропустіть