Uber розширив функцію аудіозапису розмов у таксі

Найбільший таксі-сервіс Uber оголосив розширення функції аудіозапису під час поїздок. Функцію, запущену ще два роки тому для країн Південної Америки, тепер буде випробувано в США: «пілотними» стануть міста Канзас-Сіті, Луїсвілль та Ролі-Дарем. Йдеться про можливість включати аудіозапис того, що відбувається в салоні автомобіля, якщо клієнт або водій відчують, що поїздка йде не так. Самі вони прослухати запис не зможуть.

Функція запускається натисканням кнопки щита або вибором опції «Записати звук» у мобільному додатку Uber. Якщо, наприклад, пасажир увімкне запис, водій не дізнається про це, а от пасажира попередять про включений в салоні аудіозапис перед поїздкою – за бажання він зможе від нього відмовитися.

Файл зберігатиметься на пристрої в зашифрованому вигляді, а доступ до нього буде закритий і для господаря, і навіть для самого Uber доти, доки не надійде скарга. У такому разі менеджер з безпеки розшифрує аудіо й, якщо знадобиться, відправить його до правоохоронних органів.

На сьогоднішній день функція працює у 14 країнах, включаючи Бразилію та Мексику. За даними експертів Uber, можливість зафіксувати те, що відбувається в машині, дійсно дозволяє почуватися безпечніше. Так, майже 70 відсотків водіїв та пасажирів у Ріо-де-Жанейро відзначили, що функція зробила поїздки спокійнішими.