У США побудують мережу з півмільйона зарядок для електрокарів

Адміністрація президента Джозефа Байдена опублікувала план, згідно з яким у США з’явиться мережа із 500 тисяч громадських зарядних пунктів для електрокарів. На п’ятиразове збільшення кількості зарядок, що працюють за універсальними стандартами, уряд витратить 7,5 мільярда доларів. Це частина масштабної стратегії, спрямованої на електрифікацію автопарку: за планом влади, до 2030 року «батарейні» машини мають зайняти половину автомобільного ринку країни.

Для реалізації проекту Білий дім сформує спеціальну робочу групу. Вона працюватиме з урядами штатів, автомобільними компаніями, профспілками та екоактивістами, а також виробниками самих зарядок. Наголошується, що перевагу віддаватимуть пристроям з найбільшою кількістю компонентів американського виробництва.

Результатом роботи групи має стати створення зручної та надійної для громадськості мережі, яка охопить всю країну та «заповнить прогалини» у неблагополучних та важкодоступних місцях. Очікується, що зрештою мережа переконає американців пересісти з машин із двигунами внутрішнього згоряння на електрокари.

Раніше уряд США оголосив, що припинить закупівлю автомобілів із традиційними ДВС до 2035 року. Указ, підписаний Байденом, допоможе знизити обсяги викиду CO₂ в атмосферу на 65 відсотків до 2030 року і до нуля до 2050-го.

Джерело Мотор

Не пропустіть