Volkswagen підвищив зарядні можливості сімейства ID

Німецький концерн Volkswagen збільшить швидкість заряджання електромобілів ID.3, ID.4 та ID.5. Цього вдалося досягти завдяки оновленню програмного забезпечення, яке дозволить підтримувати зарядні пристрої потужністю до 150 кВт. Оновлення програмного забезпечення має встановитися в онлайн режимі на всі електрокари ID, проте в першу чергу оновлення торкнеться флагманських модифікацій електрокарів лінійки ID. У наступному апдейті має з’явитися двостороння зарядка електромобілів.

Для моделей ID.3 та ID.4 максимальну потужність зарядки батареї на 77 кіловат-годин збільшать з 125 до 135 кіловат, а для версії ID.5 GTX – до 150 кіловат. Це оновлення дозволяє зарядити батарею з 5 до 80% на 9 хвилин швидше, ніж на старій прошивці. Завдяки функції двостороннього заряджання можна буде одним електрокаром заряджати інший або, підключивши машину до домашньої електромережі, використовувати її як джерело енергії.

Модель ID.4 є першим світовим електрокаром Volkswagen. Електромобіль доступний у двох модифікаціях: з одним електродвигуном та заднім приводом, а також у двомоторній модифікації – по одному на кожній осі. Задні приводна версія може комплектуватися електромоторами потужністю 148, 175 і 204 к.с. Базові силові агрегати живляться від батареї на 55 кВт*год., а 204-сильний двигун поєднується з батареєю на 77 кВт*год. Повнопривідна версія отримала топову батарею та два електромотори, сумарна віддача яких складає 306 к.с.

Джерело Тарантас

Не пропустіть