На аукціоні знайшли Porsche 356B у дуже рідкісному виконанні (Фото)

Наприкінці січня в Скоттсдейлі на аукціоні Barrett-Jackson відбудуться торги за родстер Porsche 356B у дуже рідкісному виконанні. У 1962 році шасі спорткара оснастили оригінальним кузовом роботи бельгійського ательє D’Leteren Frères, що зробило цей екземпляр одним із всього 248 існуючих на планеті. За деякими оцінками, ціна автомобіля може перевищити півмільйона доларів.

Історію цього конкретного примірника аукціонний будинок не наводить. Кузовне ательє D’Leteren Frères спеціалізувалося на будівництві автомобілів власного дизайну на шасі марок, які вважалися тоді преміальними – наприклад, бельгійці працювали з платформами Hispano Suiza і Duesenberg.

Крім 248 родстерів Porsche 356B на відносно сучасному шасі Т6 (по суті воно стало останнім у біографії цієї моделі) ательє побудувало ще й 473 машини на дореформеній базі Т5.

У D’Leteren Frères не обмежувалися альтернативними кузовами. Виставлений на продаж екземпляр оснащений штатним для моделі чотирициліндровим оппозитним двигуном об’ємом 1,6 літра з позначенням Type 616/12, проте його віддача була збільшена зі стандартних 60 до 75 к.с. Двигун працює з чотириступінчастою “механікою”.

Пробіг автомобіля не уточнюється, як і очікувана ціна, проте, судячи з фотографій, родстер знаходиться у винятково хорошому стані. Крім того, автомобіль має сертифікат відповідності, виданий самою компанією Porsche.


Не пропустіть