У Мережі показаний перший мінівен ЗАЗ (Фото)

Перший мінівен в історії українського автопрому був спроектований на зорі 60-х років минулого століття. Машину розробили та зібрали на Запорізькому автозаводі ЗАЗ, пише Автотема.

Основою створення незвичайної моделі послужив серійний «Запорожець». Мінівен оснастили 27-сильним чотирициліндровим мотором, що має повітряну систему охолодження. У базового «Запорожця» прототип перейняв і багато інших вузлів, включаючи незалежну задню підвіску та барабанні гальма.

Автомобіль отримав розроблений спеціально для нього унікальний кузов, чиєю цікавою особливістю є великі бічні двері. За задумом інженерів, салон мінівена був розрахований на шістьох і сидіння в ньому розташовувалися в два ряди. Всі пасажирські місця були складними, що дозволяло перетворити авто на невелику вантажівку. Максимальна вага вантажу, що перевозиться, – 350 кілограмів.

Маса самої машини складає всього 700 кілограмів, але динамічністю вона не відрізняється – “максималка” дорівнює 70 км на годину. Середня витрата палива не перевищує восьми літрів на 100 кілометрів.

Зазначимо, що мінівен ЗАЗ був зібраний в єдиному екземплярі, так і залишившись прототипом, хоча автомобіль вважався перспективним і міг би вирушити на конвеєр. За неофіційною інформацією, масовим він не став через відсутність коштів на організацію серійного виробництва.


Не пропустіть