Великий кросовер Dacia Bigster може стати найдешевшим у сегменті (Фото)

Продаж нового кросовера марки Dacia, який вийде на ринок під назвою Bigster, повинен стартувати в Європі вже в першій половині 2022 року. За даними видання Auto Express, новинка потрапить у той же ринковий сегмент, що і, наприклад, Volkswagen Tiguan, але при цьому виявиться на 20% дешевшим, незважаючи на гібридні силові агрегати.

Серійний варіант Dacia Bigster витягнеться в довжину на 4,6 метра і виявиться навіть дещо більшим, ніж Volkswagen Tiguan. Чи отримає він 7-місну версію, поки що невідомо, але видання припускає, що це малоймовірно, враховуючи наявність у марки Dacia 3-рядного вена Jogger.

Не дістанеться кросоверу Bigster і компактний двигун з тих, що є в розпорядженні бренду Dacia: безнаддувна версія 1,0-літрової «трійки», яка видає 64 к.с., визнана занадто слабкою. Швидше за все, базовим двигуном для новинки буде той самий агрегат, але завдяки наддуву він вже буде видавати 90 к.с., а дорожча альтернатива – турбочетвірка Renault з робочим об’ємом 1,3 літра і 130 к.с.

При цьому очікується, що моторну лінійку Bigster (можливо через деякий час після початку продажів) поповнять гібридні силові агрегати. Найімовірнішим кандидатом названий той, що базується на 1,6-літровому двигуні: він вже використовується на моделі Clio E-Tech та анонсований для Jogger. Віддача такої силової установки досягає 140 к.с. Крім цього, компанія Dacia може адаптувати для кросовера і абсолютно новий силовий агрегат, що базується на 1,2-літровому турбомоторі, який зможе забезпечити до 200 к.с.

За прогнозом видання Auto Express, який спирається на деякі висловлювання керівництва бренду, Dacia Bigster у Великій Британії виявиться приблизно на 5 тис. фунтів стерлінгів дешевшим Volkswagen Tiguan: таким чином, його ціна стартуватиме з 20 тис. фунтів стерлінгів, що зробить кросовер Bigster як мінімум однією з найдоступніших пропозицій у даному сегменті.


Не пропустіть