Знаменита модель Audi поверне собі класичну механічну коробку передач (Фото)

Власникам ексклюзивних спорткарів Audi R8 другої генерації пропонують встановити машини механічну КПП замість «робота». Дану роботу береться провести ательє Underground Racing із США на основі наявного досвіду.

Перше покоління спортивного автомобіля Audi R8 з розташуванням силового агрегату у середині кузова випускалося в період з 2006 по 2015 роки. Машини продавалися у комплекті з МКПП.

Далі, після появи на ринку наступника, суперкари отримали 7-ступінчасту роботизовану трансмісію S-tronic, що має подвійне зчеплення. Подібний варіант влаштовує не всіх власників Audi R8. Тюнінгове ательє готове провести роботу із заміни коробки передач на «механіку». Виробничий майданчик підприємства розташований у штаті Північна Кароліна, США.

Фахівці мають досвід подібного тюнінгу з установкою в кузов V-подібного 10-циліндрового двигуна з додатковими турбінами з метою підвищення його продуктивності.

Така робота проводилася щодо італійського суперкара Lamborghini Huracan. Зараз ательє провело переобладнання Audi R8, що належить замовнику Далласа. Він попросив збільшити потужність двигуна машини до 1500 к.с.

Інженери встановили МКВП від автомобіля 2012 року випуску. Переобладнання вимагало виготовлення нестандартних супутніх деталей та проведення тривалих тестів бортового електрообладнання з метою його налаштування.

Фахівці не розкривають вартість доопрацювання спорткара. Обов’язковою умовою є не тільки заміна “робота” на МКПП, але й замовлення на встановлення двох турбін на двигун.


Не пропустіть