BMW має намір продовжити випуск двигунів внутрішнього згоряння

Про це в інтерв’ю німецькому виданню Auto Motor und Sport розповів директор з розвитку марки Френк Вебер.

Продажі електрифікованих автомобілів у світі зростають рік у рік. Так, за очікуваннями експертів, у 2021 році по всьому світу мали реалізувати понад 6,4 мільйона електрокарів. Деякі виробники вже поспішили заявити про швидку відмову від виробництва автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, але компанії BMW серед них немає.

За словами директора з розвитку марки Френка Вебера, німецький автовиробник продовжує роботу над бензиновими та дизельними двигунами нового покоління з 6 та 8 циліндрами. Він зазначив, що в компанії вважають, що випуск більш ефективних та сучасних ДВЗ допоможе марці знизити кількість шкідливих викидів в атмосферу.

Передбачається, що нове покоління ДВЗ дозволить знизити викиди більш ефективно, ніж різкий перехід на електрику. Зазначимо, що це не має сенсу — адже виробникам енергії також потрібно знайти новий, екологічніший спосіб її видобутку.

Подробиць про нові двигуни Вебер не розкрив, але розповів, що вони будуть використовувати нову технологію при виробництві головки блоку циліндрів, що дозволить скоротити кількість викидів в атмосферу.