Суди продовжують скасовувати штрафи Укртрансбезпеки

В Україні суди продовжують скасовувати постанови Укртрансбезпеки щодо автоматичного зважування.

Так, суди скасували 6 постанов Укртрансбезпеки з автоматичного зважування, які були винесені відносно власника вантажівки. Мотивом скасування стало те, що власник вантажівки не може нести відповідальність за дії підприємства-орендаря, яке користувалося транспортним засобом та не внесло в Реєстр користувачів відомості про належного користувача.

Як зазначається, власник вантажівки передав транспортний засіб в користування іншому підприємству на підставі договору оренди. На цьому транспортному засобі підприємство-орендар перевозило вантаж.

Під час проїзду на автоматичному комплексі було зафіксовано перевищення вагових норм більш як на 20% понад дозволену норму. Як наслідок, власнику вантажівки надійшла за адресою проживання постанова зі штрафом 34 000 грн. Штраф було винесено не відносно підприємства орендаря, а відносно власника транспортного засобу.

Власник вантажівки не погодився з тим, що саме він повинен нести відповідальність за перевищення вагових норм під час перевезення. На його думку, відповідальність повинно було нести підприємство, яке фактично здійснювало вантажні перевезення.

Тому він подав позов до суду із зазначенням цих аргументів. У відповідь Укртрансбезпека наголошувала, що раз підприємство не внесло в Реєстр відомості про користувача, то відповідальність повинен нести власник вантажівки.

Суд дослідив всі докази по справі та наголосив, що належним користувачем вантажівки, на момент перевезення була уповноважена особа підприємства – орендаря, а не власник вантажівки. За результатами розгляду справи суд визнав постанови Укртрансбезпеки незаконними та скасував їх.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть