Українцям на заправках почали все частіше продавати неякісне пальне

У 2021 році Державна екологічна інспекція України вилучила майже 250 тонн бензину та дизельного пального, які не відповідали чинним стандартам.

Про це повідомляє MMR  з посиланням на прес-службу відомства.

Як зазначається, фахівці Державної екологічної інспекції України протягом 2021 року здійснили 1167 заходів державного ринкового нагляду з перевірки характеристик продукції автомобільних бензинів та дизельного палива. У результаті винесено 2103 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів (усунення формальної невідповідності, приведення продукції у відповідність, заборони продукції ведення в обіг).

Сума штрафів склала майже 19 млн гривень, що у понад 2,5 рази більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

У відомстві повідомили, що інспектори виявили майже 250 тонн продукції, що становила небезпеку (продукція виду: А-92-Євро5-Е5, А-95-Євро5-Е5, 95-Євро5-Е5 “Premium”, 95-Євро5-Е5 “Shebel”, ДП-З-Євро5-В0, ДП-Л-Євро5-В0, ДП-З-Євро5-В0 “Shell V-Power”, ДП-З-Євро5-В0 “Premium”, ДП-З-Евро5-В0 “Energy”).

«Невідповідність Технічному регламенту відмічалось переважно за фізико-хімічними показниками такими як вміст сірки, детонаційна стійкість, об’ємна частка бензолу, масова частка кисню, об’ємна частка кисневмісних сполук, температура спалаху в закритому тиглі», – підсумували у Держекоінспекції.


Не пропустіть