Аналітики підрахували, які протримані автомобілі в США коштують дорожче за нові

Американці готові переплачувати за позашляховик Mercedes-Benz G-Class до третини ціни в порівнянні з прайсом на новий автомобіль. Такий висновок зробили фахівці iSeeCars, що вивчили динаміку цін на авто із пробігом через рік після покупки.

У ході моніторингу виявилася цікава закономірність: за рік володіння деякі моделі стали коштувати дорожче. Лідирує тут Mercedes-Benz G-Class, що в середньому подорожчав на 35,6% – переплата близько 62,7 тис. доларів.

На другому місці за зростанням залишкової вартості опинився спорткар Chevrolet Corvette. Однорічне купе на вторинному ринку можна продати на 20,2% дорожче, ніж воно коштувало новим. Вигода – 16,6 тис. доларів. Третім із результатом 17,8% або 8,3 тис. доларів стає електрокар Tesla Model S.

За крок від «бронзи» ​​зупинився відроджений позашляховик Ford Bronco Sport, а замикає ТОП-5 Chevrolet Trailblazer.

Також у «десятку» моделей, що активно дорожать, на вторинному ринку США увійшли Toyota RAV4, Chevrolet Suburban, Toyota Tacoma, CH-R і Kia Telluride.

Таку тенденцію фахівці пов’язують із нестачею нових машин у місцевих автосалонах. Це відлуння глобального дефіциту мікропроцесорів, який почався ще у пандемічний 2020 рік.


Не пропустіть