Кінець епохи «євроблях»: в Україні закінчився останній етап пільгового розмитнення вживаних авто

В Україні у вівторок, 8 лютого 2022 року закінчився другий етап пільгового розмитнення машин на іноземній реєстрації. Від завтра українці не зможуть скористатися пільгами при розмитненні авто.

Нагадаємо, пільгове розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації почало діяти 15 червня 2021 року. Перший етап завершився 10 листопада 2021 року. За цей період близько 86 тисяч людей легалізували авто на єврономерах за пільговою схемою. З 10 листопада по 8 лютого 2022 року за пільговою ціною розмитнити автівки могли лише учасники ООС. Скільки автомобілів було розмитнено під час другого етапу, поки що не відомо.

За підрахунками експертів, наразі в Україні перебувають десятки тисяч автомобілів на іноземній реєстрації. Їх власників чекають великі штрафи від поліції та від митниці. Єдиний спосіб уникнути штрафу – віддати авто на користь держави (наприклад, передати машину військовим формуванням).

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року діють підвищені штрафи за нерозмитнені «євробляхи». Так, у разі перевищення строку тимчасового ввезення або транзиту більш ніж на тридцять діб, а також втрати автомобіля, передбачений штраф 170 тис. грн чи конфіскація ТЗ.


Не пропустіть