Hyundai та Kia можуть зупинити виробництво авто в РФ

Російське вторгнення в Україну призвело до хаосу на європейських та світових ринках. Через автовиробники змушені переглядати свої плани щодо виробництва машин Росії.

Як відомо, Hyundai Group, до якої входять бренди Hyundai та Kia, побудувала свій завод у Санкт-Петербурзі у 2010 році, а нещодавно придбала колишній завод General Motors. Після початку військових дій Кремля та тиску економічних та фінансових санкцій проти Москви, глобальний бізнес Hyundai та Kia опинився під загрозою.

The Korea Times повідомляє, що корейські конгломерати продали РФ автомобілів на суму 2,5 млрд доларів у 2021 році, а також ще на 1,45 млрд доларів автомобільних деталей і компонентів. Втім, попереду серйозні перепони у вигляді американських та європейських санкції, спрямовані на скорочення торгівлі та погіршення економіки Росії.

Уже можна стверджувати, що санкції вплинуть і на автовиробництво в самій РФ. Причин цьому декілька: рубль стрімко падає, а росіяни біднішають. Все йде до того, що жителі Росії просто не зможуть купувати нові авто, зокрема і таких марок, як Hyundai та Kia, які вважаються доволі бюджетними.

У ситуації що склалась, більшість виробників, швидше за все, почнуть покидати Росію, залишивши місцевий ринок АвтоВАЗу. Наразі Hyundai та Kia може стати початком кінця «іноземного» автовиробництва в РФ.


Не пропустіть