В РФ закінчуються нові автомобілі

Протягом тижня низка автовиробників заявили про зупинення поставок автомобілів російським дилерам. Йдеться про такі марки, як Volvo, Volkswagen, Audi, Skoda, Jaguar Land Rover, BMW, Mazda, Mercedes-Benz. Причиною такого рішення є російська агресія проти України та санкції, які запустив Захід проти Кремля.

На тлі високого попиту на машини серед росіян це спричинило стрімке спустошення дилерських запасів. Експерти не виключають, що вже незабаром багатьом автосалонам просто не буде чим торгувати.

Так, в російському аналітичному агентстві «Автостат» заявили, що популярних моделей за адекватними цінами у продажу дилери вже не мають. Щоб повністю не спустошити салони, дилери переписують прайс-листи і вказують «неприйнятні ціни».

«Скоро в салонах не буде практично нічого. Постачання нових машин призупинено майже за всіма брендами. Коли поновиться, ніхто не знає. На заводах порвалися ланцюжки постачання комплектуючих. Імпорт зупинено з політичних, економічних та логістичних причин», – йдеться у повідомленні агентства.

У свою чергу відомі автопортали повідомляють, що продажі нових автомобілів у РФ згортаються «дуже високими темпами».


Не пропустіть