У Німеччині хочуть заборонити куріння в автомобілі

Влада кількох земель у Німеччині пропонує ухвалити поправку до Федерального закону про захист від куріння. Документом пропонується заборонити курити не лише у громадських місцях, а й у салоні автомобіля.

Уточнимо, заборона стосуватиметься лише ситуацій, коли у салоні автомобіля перебувають неповнолітні діти чи вагітні жінки. У такому випадку штраф для порушників становитиме від 500 до 3000 євро. Палити можна буде лише у кабріолеті з відкритим дахом.

Ініціатори таких поправок запевняють, що щороку від пасивного куріння помирає майже 200 тисяч дітей в усьому світі. Саме тому потрібно убезпечити їх від ситуацій, коли вони вдихають сигаретний дим.

Нагадаємо, у сусідній Польщі, яка на час війни стала притулком для мільйонів українців, куріння водієм в автомобілі (в тому числі електронних сигарет), в якому присутній пасажир чи декілька – карається штрафом у 50 злотих (близько 350 грн). Ця норма стосується легкового транспорту, зареєстрованого на компанію (взяте напрокат, чи належить лізинговому підприємству тощо).


Не пропустіть