Україна отримала армійські «швидкі» Mercedes-Benz

Наша країна отримала від міжнародних партнерів чергову партію техніки. Йдеться про 50 автівок швидкої медичної допомоги.

Як стало відомо MMR, машини виготовлені на базі відомих повнопривідних багатоцільових автомобілів Mercedes-Benz Unimog. Ці автомобілі є частиною гуманітарної допомоги від країн Європейського Союзу, яку Україна активно отримує з початку повномасштабного вторгнення військ РФ.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, «швидкі» будуть передані для потреб Збройних сил України.

«27 днів (уже місяць – ред.) українські військові продовжують протистояти російській агресії. Зі свого боку, в тилу, ми намагаємося забезпечити їх аптечками, ліками та необхідними транспортними засобами, завдяки яким лікарі можуть надавати допомогу пораненим. Ми розуміємо, що на лінії фронту кожна хвилина може вартувати життя, і тому важливо, аби медики могли максимально безпечно в максимально стислі терміни евакуйовувати поранених із зони бойових дій та надавати їм необхідну допомогу», — сказав він у середу, 23 березня.

Спецмашини Mercedes мають високу прохідність, відповідний рівень захисту та обладнання, необхідне для порятунку життя в умовах бойових дій. Вони дозволяють евакуювати до 4 поранених одночасно.


Не пропустіть